08/04/24

Фіто-вітальня «Запах трав з бабусиних долонь»: до Всесвітнього дня здоров’я

 Мабуть, не знайдеться у світі такої людини, яка б не любила природу. Одні милуються барвами осіннього лісу, інші обожнюють високі гори та бурхливі ріки, а ще інші в захваті від простору степу. Погляньте навколо себе. Яка дивовижна краса! На що не глянеш, усе радіє життю. Усе живе, цвіте, розвивається, тягнеться до теплого сонечка. І все неповторне, гарне. Природа-матінка не тільки дарує нам свою красу, вона ще й цілителька. Люди ще в глибоку давнину помітили, що в багатьох рослинах прихована цілюща сила і тому почали використовувати їх для лікування найрізноманітніших хвороб. Так поступово почала розвиватись народна медицина.

З метою формування у користувачів екологічної культури, розширити знання про рідний край, про цілющі властивості рослин, взаємозв’язок живої природи з людиною, вчити, як вести здоровий спосіб життя, використовуючи трави, дерева, кущі і виховувати дбайливе ставлення до природи бібліотекарі бібліотеки-філії  № 10 запросили до фіто-вітальні учнів ліцею № 30 та представників Територіального центру соціального обслуговування Пересипського району.

Для учасників заходу було представлено добірку тематичної літератури;  запропоновано завдання - кросворд «Трав’яний», кошик із секретом від цілительки Одарки, відвідувачі слухали легенди та пісні про квіти. А ще усі присутні дізнались, які рослини увійшли до Червоної книги України.

Наприкінці заходу завідувач відділу Ірина Юзік побажала всім міцного здоров’я, не зловживати щедрістю матінки-природи, користуватися її дарами, але брати рівно стільки, скільки вам необхідно.

Немає коментарів:

Дописати коментар