09/04/24

Відкриття виставки робіт студентів та викладачів КЗ «Одеського театрально-художнього фахового коледжу»

 08 квітня 2024 р. в АРТ - просторі Універсального читального залу (вул. Катерининська, 67) КУ «ЦБС для дітей» м. Одеси відбулось урочисте відкриття виставки робіт студентів та викладачів КЗ «Одеський театрально-художній фаховий коледж».

На початку виставки пролунала арія «Тост» князя Орловського з оперети Йогана Штрауса «Летюча миша» у виконанні Ярослава Селедцова, соліста Одеського академічного театру музичної комедії імені М. Водяного, лауреата міжнародних конкурсів.

Виставку відкрив одеський художник Григорій Вовк та представив роботи студентів коледжу з різних кваліфікацій: гримерів, костюмерів, театральних оформлювачів, бутафорів, лялькарів, художників з освітлення, фотомитців і звичайно їхні педагоги.

Григорій Вовк зосередив увагу гостей виставки на театральних митцях у яких є особливий підхід до композиційних практик «Ретельна підготовка дає змогу більш обширно вивчати проявлені емоції й передача їх глядачу. Ми раді що в нашому місті Одеса є такий театральний навчальний заклад котрий готує прекрасних професіоналів для театрів та інших закладів…».

Представила коледж від імені адміністрації Тетяна Одарій, подякував всім присутнім і системі дитячих бібліотек за змогу продемонструвати роботи студентів та митців театрально-художнього фахового коледжу.

З промовами виступили педагоги Ольга Шмарьова, Анастасія Баторій, Ольга Потехіна. Вони детально розповіли про специфіку навчального закладу і запропонували молоді отримати театрально-фахову спеціалізацію через навчання. Цей коледж має свою дивовижну історію.

Багато видатних імен акторів та режисерів пов’язано з коледжем, які в різні часи закінчували його, викладали та працювали в різних театрах України. Можна назвати імена Аркадія Русіна, В’ячеслава Підобіднього, Миколи Вилкуна, Георгія Баркова, Михайла Лугового та інші. Випускники завжди мають попит практично в усіх культурних закладах нашого міста та України, про що свідчать листи подяк та щорічні запити про працевлаштування від різних театрів тощо.

Ласкаво запрошуємо вас до спілкування з чудовими витворами театрального мистецтва, цікаво буде не тільки для дорослих, а й для дітей. Виставка триматиме до 3 травня. Вихідний субота.

Немає коментарів:

Дописати коментар