19/10/23

Літературне знайомство «Жіночі голоси української дитячої літератури»

 Першою жінкою, яка стала професійною письменницею, була Жорж Санд, вона ж Аврора Дюпен. Найбільш відомою авторкою дитячої літератури можна вважати шведську нобелівську лауреатку Сельму Лагерлеф з її казково-фантастичним романом «Дивовижна мандрівка Нільса Гольгерсона з дикими гусьми»! Або ж фінську дитячу письменницю та ілюстратора Туве Янссон, чию серію пригод про мумі-тролів знають, напевно, усі діти планети. І, звісно ж, не можна оминути увагою шведську письменницю Астрід Ліндгрен, яка подарувала нам «Карлсона, який живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоху», за що отримала неофіційне звання «Всесвітньої бабусі-казкарки». У XXI столітті у світовій літературі розквітала жіноча дитяча проза.Так, британська авторка романів про Гаррі Поттера Джоан Роулінг очолила список найвпливовіших жінок Великобританії. В українській літературі чимало жінок письменниць, чиї імена вже стали класикою: Леся Українка, Ольга Кобилянська, Марко Вовчок та багато інших.

19 жовтня, бібліотекар філіалу №45, Галина Іванченко організувала виставку "Українські письменниці: видатні жіночі постаті "познайомила дітей із творчістю видатних українських дитячих письменниць з ХІХ до XXI століття: Лесею Українкою, Галиною Вдовиченко, Мар'яною Савкою, Наталкою Малетич, Оксаною Лущевською та ін.

З великим ентузіазмом читачі брали участь у грі «Відгадай за сюжетом автора та назву книги із сучасних українських дитячих письменниць. На завершення заходу діти відгадали загадки та з перших букв відповідей виклали слово «Україна». Україна багата на талановиті твори жінок письменниць, з творчістю яких вони сьогодні познайомилися і звичайно взяли ці книжки для читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар