27/10/23

Квіз до Дня української писемності та мови

 ''Як парость виноградної лози, плекайте мову''

М.Т. Рильський

Кожна держава має свою мову, яка є безумовною цінністю народу. Мова це не лише засіб для спілкування, це інструмент ідентифікації особистості, який може розвиватися, збагачуватися, або ж, у випадку неналежного ставлення, просто померти.

27 жовтня у приміщенні Універсальної читальної зали КУ "ЦМБС для дітей" м. Одеси за участі Одеський обласний центр патріотичного виховання дітей та молоді відбувся квіз до Дня української писемності та мови. Вікторину провела Ірина Нечиталюк, доцент кафедри української мови та літератури Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

На заході були присутні діти різного віку, школярі, курсанти та студенти. Але всіх присутніх об'єднала українська мова. Пані Ірина фахово, але доступно розповіла про особливості української мови. Присутні грали у гру з фразеологізмами, було цікаво та жваво. Учасники квізу активно відповідали на питання, підтримували дискусію, а один із гостей, Моісеєв Валєх, продекламував ''Заповіт'' Т. Шевченка.

Всіх вітаємо з Днем української писемності та мови. Бажаємо наснаги у вивченні української мови. І не забувайте, що найкращим помічником у пізнанні мови є книга, чекаємо на вас у бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар