20/10/23

Відверта розмова з військовим

 Ми живемо в доленосні часи. Часи, коли вирішується доля України, уявіть лишень, пройде трішки часу і ми станемо героями чиїхось романів, поетичних повістей, історичних драм. А поки ми просто живемо, то самі обираємо роль і історії власного народу. Після повномасштабного вторгнення росії, життя українців поділилося на болюче ''до'' та ''після''. Молоді хлопці та дівчата обрали для себе шлях воїнів, воїнів-оборонців. На вулицях наших міст ми зустрічаємо справжніх героїв, оборонців України.

Так 19 жовтня у приміщенні Універсального читального залу (Катерининська, 67) за підтримки Одеського обласного центру патріотичного виховання та організації дозвілля дітей та молоді в особі його очільниці Наталії Михайленко, відбулася зустріч учнів Одеського професійного ліцею сфери послуг імені К. Ушинського з військовим 35-ї окремої бригади морської піхоти Максимом, були також іноземні представники - журналісти зі Швейцарії.

Максим одразу привернув до себе увагу аудиторії: молодий, високий, стрункий з красивою усмішкою. Сором'язливо розпочав розповідь, просив вибачення, що після поранення важко зосередитися та розмовляти, але насправді, дуже гарно розповідав, ніхто нічого і не помітив.

Взагалі, весь захід був дуже емоційним, але апогеєм став наступний момент. Максим розгорнув прапор, який належав загиблому воїну. На прапорі зображені різноманітні надписи, сердечка, є також підпис Сергія Жадана, а ще велика випалена дірка. Максим пояснив суть символізму даної реліквії. Носячи прапор на різноманітні заходи, воїн віддає шану полеглим побратимам, показуючи тим самим, за що вони віддали свої життя. Таким чином, Максим створює зв'язок з воїнами, які вже стали янголами. Наприкінці зустрічі Максимові присутні висловили свою вдячність, серед них був Олександр Музичко доктор історичних наук, одеський художник-графік Григорій Вовк (подарував одну з картин).

Щиро дякуємо за зустріч, за емоції, спілкування. Бажаємо нашому героєві простого людського щастя, перемоги, щоб побратими повернулися живими, здійснення мрій та успіхів у сценічному житті. Адже до війни Максим був басистом гурту ''Колір''. Щиро вдячні нашим Героям! Слава Україні! 

Немає коментарів:

Дописати коментар