18/10/23

Бібліо-кафе «Смачного читання!»

 З глибокої давнини зринають міфи та легенди України, над якими не владний навіть час. Вони вчать людину бути чесною, чистою та відкритою світові, щиро любити рідний край.

На сторінках книг перед нами постають добрі та злі істоти – уособлення природних стихій, а яскраві ілюстрації допомагають читачам краще уявити світ народної фантазії та мудрості.

Сьогодні учасники факультативу «Пролісок» провели своє чергове засідання у бібліо-кафе, яке було розташоване у читальній залі бібліотеки-філії №10. У меню був незвичайний смаколик – «Ласощі для боягузів». Літературний мікс з «нечистою силою» із казок Василя Короліва-Старого, Володимира Рутківського, Наталки Малетич, Івана Андрусяка та інших. Адже сучасним дітлахам дуже подобаються усілякі страшилки.

Завідувач відділу Ірина Юзік ознайомила читачів із творами українських письменників, яким вдалося оживити персонажів українського фольклору і навчити дітей не боятися таємниць навколишнього світу, любити природу, вміти долати всі перешкоди й прикрості на життєвому шляху, розрізняти добро і зло, а ще навчитись управляти своїм страхом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар