05/10/23

Екологічний час: «Дітям про тварин: любити, знати, захищати»: до Всесвітнього дня захисту тварин

 Вперше цей день організував у 1925 році у Берліні відомий на ті часи відомий письменник та захисник тварин Генріх Ціммерманн. Через 4 роки святкування було призначене на 4 жовтня. Ціммерманн займався цією справою та домігся успіху – через 2 роки у Флоренції на міжнародному конгресі однодумців з захисного руху було затверджено це свято. Дату обрано на честь пам’яті Франциска Ассизького – католицького священнослужителя, покровителя тварин, який помер саме 4 жовтня. Цей день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їхнього добробуту.

З метою виховання у читачів дбайливого ставлення до тварин, відповідальність, бажання піклуватися про них, у дитячій бібліотеці № 10 відбувся екологічний час «Дітям про тварин: любити, знати, захищати».

Бібліотекарі повідомили читачам, як святкують цей день у різних країнах світу. Діти ознайомились з добіркою книжок «Тваринний світ нашої планети», літературними творами та казками, де героями є тварини, із захопленням розповіли, як вони піклуються про своїх домашніх улюбленців і прослухали казку Редьярда Кіплінга «Як з’явилися на світ Панцирники».

Наприкінці заходу учасники студії ПСП «Крилаті мрійники» створили аплікацію-інсталяцію з елементами малювання з бросового матеріалу «Черепаха є у мене».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар