11/10/23

Дивний світ розгорнутої Книги

 Художник бере в руки пензель - і світ перетворюється на казку: він сяє чарівними фарбами, від яких важко відірвати погляд. На полотні з'являються портрети людей, незвичайної краси пейзажі та натюрморти, казкові сюжети, а також зображення людини за найцікавішим заняттям у світі - читанням книг.

Століттями книги були невід'ємною частиною людства. Нам важко навіть уявити світ в якому немає книги. До неї ми звикли з самого дитинства, вона розкриває перед нами дивовижні таємниці життя та дає корисні поради у важку хвилину, учить нас розуміти самих себе.

Відносини людини з книгою завжди були прикладом щирості та необхідності один одному.

Мистецтво шанує книгу - джерело людського інтелекту.

Перший зображення книги з'явилися на іконах у руках святих, потім на портретах вельмож. Зображення книги на картині говорило не тільки про заможність її власника (бо книга дорого коштувала), але й про належність до інтелектуальної еліти свого часу.

Для багатьох художників зображення книги - це можливість розкрити характер людини, яка читає, а через людину - і характер епохи

До Дня художника дитяча бібліотека 22 запросила читачів у мистецький простір розгорнутої книги та познайомила з картинами художників світу, які не змогли встояти перед книжковими чарами.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар