26/10/23

Крамничка цікавинок: «Хто не любить цукерок?»: 65 років цукерці «Чупа-чупс»

Цукерка на паличці у нас ніколи не була дивовижею. Наші мами й тата, бабусі й дідусі пам’ятають льодяникових півників, ведмедиків, зірочок на паличках. Однак іспанські діти не мали такої «акуратної» карамельки й змушені були частенько облизувати свої липкі пальці. 65 років тому іспанець Енріке Бернат поставив за мету винайти цукерку, яку можна було б «їсти виделкою».

Виделку замінила спочатку дерев’яна, а згодом пластикова паличка. Так зручно – смокчеш, а руки, одяг залишаються чистими. Це відразу збагнули іспанські мами.

Та «карамельному» винахідникові цього було замало. Він просить свого земляка, уславленого художника Сальвадора Далі намалювати щось таке, щоб запам'ятовувалося. Художникові знадобилася всього година – так народилася чупа-чупсова ромашка.

Сьогодні ми на всіх «Чупа-чупс» бачимо її у дещо зміненому вигляді. Спочатку було всього 7 смаків, а нині їх – 50. Діти можуть сміливо колекціонувати обгортки від цих цукерок і всім розповідати, що у них є малюнки самого Сальвадора Далі. Вона єдина з-поміж цукерок у 1995 році побувала у космосі. А мільйонну «Чупа-чупс» подарували королю Іспанії Хуану Карлосу.

Завідувач відділу філіалу № 10 Ірина Юзік запросила користувачів до крамнички цікавинок, де розповіла дещо про солодощі, дала поради щодо їх споживання, адже не кожен смаколик може «посмакувати» нашому організмові.

Читачі із задоволенням гортали сторінки журналів та книг, обговорювали корисні й небезпечні для здоров’я солодкі «шедеври».

Учасники студії ПСП «Крилаті мрійники» відкрили для себе світ малювання солодощів пластиліном, створюючи свої шедеври та смакували карамельні цукерки «Чупа-чупс».

Немає коментарів:

Дописати коментар