04/10/23

Вердіївський баритон

Вечір пам’яті заслуженого артиста України Павла Єрмоленка

3 жовтня 2023 року у Бібліокафе "ХЛАМ" (Центральна міська дитяча бібліотека) відбувся вечір пам’яті заслуженого артиста України, соліста Одеського національного академічного театру опери та балету Павла Єрмоленка. Улюбленець одеситів пішов у засвіти три роки тому. Але поціновувачі оперного мистецтва і сьогодні згадують його Фігаро та Ріголетто. Під час гастролей з румунським оперним театром в Іспанії, Павло Єрмоленко був признаний кращим вердіївським баритоном.

В читальній залі Центральної міської дитячої бібліотеки зібрались шанувальники, колеги та рідні великого артиста. Серед них: дружина артиста народна артистка України Валентина Васильєва, дочка Вікторія, онук Костянтин з дружиною.

Відвідувачі Бібліокафе мали змогу насолодитися чудовими аріями зі світових опер та українськими народними піснями у виконанні солістів Одеського національного академічного театру опери та балету: Богдана Панченка, заслуженої артистки України Олени Стародубцевої, Таїсії Шафранської, Іллі Марків, Марини Наймітенко, Юлії Терещук, Аліни Ворох, Олександра Прокоповича. Концертмейстером цього вечора був лауреат міжнародних конкурсів Ігор Парада. Ведучою виступила завідувачка літературної частини театру Лілія Соловйова. Справжньою несподіванкою став виступ онука Павла Єрмоленка – віолончеліста Костянтина Томницького.

З великою повагою та любов’ю згадували колеги та шанувальники Павла Васильовича, серед них завідувачка оперної трупи заслужена артистка України Наталія Ютеш. А дружина та рідні поділилися приємними спогадами про спільне життя з великим артистом.

Протягом всього вечора у залі бібліотеки панувала тепла і творча атмосфера. Пам’ять про великого баритона буде жити вічно у наших серцях!

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар