03/10/23

Ігровий майдан «Доки буде Україна, поки будуть козаки»

Жовтень – місяць, коли українці вшановують захисників і захисниць країни, які вже десятий рік дають відсіч російській агресії. В Україні триває повномасштабна війна, і вшанувати подвиг військових, волонтерів та медиків зараз особливо важливо. Тільки завдяки ним наша Батьківщина зберігає свою незалежність.

І зараз сучасна українська армія береже бойові традиції предків. Адже наша історія – це історія мужнього народу, що віками боровся за свою волю, щастя.

З метою ознайомити читачів з давніми та сучасними святами: Пресвятої Покрови, Днем захисників і захисниць України, Днем козацтва, історією їх походження, традиціями та звичаями святкування, формувати розуміння єдності та цілісності України, усвідомлення себе українцем, пробудити почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни у бібліотеці-філії №10 відбувся ігровий майдан «Доки буде Україна, поки будуть козаки».

На заході був присутній представник Міжнародного Лицарського Ордену козацького братства ім. Св.Миколая - генерал-лейтенант Чірков О.П., який розповів про воїнів Українського козацтва, що воюють на фронті й нагадав дітям, що захист України – це обов’язок кожного громадянина, головне – досягти порозуміння та вміти об’єднуватися задля досягнення спільної мети.

День захисників і захисниць України – це свято мужності й геройства. І ми вклоняємось тим, хто нині зі зброєю в руках береже нам спокій і захищає велику всю нашу родину – рідну, вільну Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар