20/02/23

Караван вражень: Чорний кролик або кіт – чому так вийшло?

Для китайців кролик — мила, ручна тварина, яка представляє надію та життя. У східній астрології він символізує довголіття, терпіння та удачу, а це означає, що 2023 рік принесе те, чого нам не вистачало у 2022 році – мир та успіх. У китайській культурі ця тварина вважається символом Місяця. За легендою, у богині Місяця Чан Е є кролик як домашній вихованець, що відображає ідею про його доброту і благородну красу. Для стародавніх китайців кролик був втіленням богині Місяця і символом чистоти та сприятливості. Вони вважали, що вухастик живе на Місяці і що його можна побачити під час Повні в середині осені.

Кролик наділений багатьма чудовими якостями. Він дуже тактовний, ніжний, співчутливий, відмінний дипломат, має ораторський талант, надзвичайну життєву силу, високо цінує гармонію і красу. Кролик знає, як правильно використовувати свої якості та як вийти чи уникнути будь-якої делікатної ситуації. За бездоганною манерою поведінки ховаються інтелектуально сильні особистості, які мають здатність повернути ситуацію на свою користь.

В дитячий бібліотеці №40 відбувся захід, який був присвячений символу 2023 року за китайським календарем – кролику. Були присутні учні 22 школи 3-Г класу зі своїм класним керівником. Маленькі читачі дізналися цікаву легенду за якої кожен рік належить певній тварині. Які якості притаманні людям, що народилися у рік чорного кролика. Ознайомились з книжковою виставкою та літературними героями – кроликами. Читачі брали участь у вікторині про милого та пухнастого улюбленця. Переглянули мультик за твором В. Сутєєва «Мішок яблук». Також діти брали участь у рухливих конкурсах, намагаючись відтворити повадки цієї рухливої тварини. Захід пройшов весело та піднесено!

Підготувала і провела бібліотекар Санду Олена Валеріївна.

Немає коментарів:

Дописати коментар