07/02/23

Бібліотечний урок «Ті, що малюють між слів»

 Згадуючи улюблені книжки дитинства ми зазвичай називаємо їх авторів, але дуже рідко згадуємо тих, хто ці книги проілюстрував. І це вкрай несправедливо, адже образи улюблених героїв залишаються з нами назавжди.

Сьогодні бібліотекарі універсальної читальної зали на Катерининській, 67 вирішили виправити ситуацію. Бібліотечний урок, на який були запрошені учні 4-А класу 117 ліцею, був присвячений українським художникам-ілюстраторам дитячих книжок.

Особливу увагу приділили творчості Лариси Дем’янишиної, виставка робіт художниці зараз проходить у арт-просторі бібліотеки. Письменники дуже часто звертаються до неї з проханням проілюструвати їхні твори. Кожна обкладинка оформлена мисткинею, - то справжній витвір мистецтва. Зокрема дітлахів повеселили віршами Іни Іщук з Одеської читанки художником-ілюстратором цієї збірки є Лариса Семенівна.

Бібліотека на Катерининській, 67, Централізованої міської бібліотечної системи для дітей Одеси, запрошує! У нас можна не тільки читати а й насолоджуватись мистецтвом.

Немає коментарів:

Дописати коментар