21/02/23

Слова я чую барвінкові і серце щемно завмира. До Міжнародного Дня рідної мови.

Мова рідна! Колискова!

Материнська рідна мово!

Мово сили й простоти, -

Гей, яка прекрасна ти!

Іван Багряний.

Мова - невід'ємна частина Батьківщини, голос народу її чарівний інструмент. Якщо вмирає мова, зникає з лиця землі народ, який протягом багатьох віків творив її. Тому треба любити рідну мову, берегти її й захищати, як найкоштовніший скарб.

З нагоди свята, яке відзначається 21 лютого в бібліотеці-філії №39 бібліотекар Марина В'язовська розповіла читачам історію виникнення цього святкового дня, як важливо знати, любити, цінувати, берегти і збагачувати рідну мову.

Український народ має давню історію, земля українська стародавня, також давня і українська мова. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах передавав від роду до роду, щоб не загинула.

Діти дізналися завдяки кому українська мова стала відома у всьому світі. Адже багато для розвитку української мови зробили поети, письменники, вчені, видавці книг, газет, журналів. Учні дізнались скільки мов існує у світі та багато цікавого про розвиток української мови, а також прослухали оповідання Анатолія Григорука "Мудра мова" та вірші відомих українських поетів, які від усього серця висловлювали любов до мови.

Учні читали вірші про барвінкову, співучу, ніжну, солов'їну неповторну українську мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар