26/02/23

Собаки - вони як люди, тільки ще краще! (День прогулянки з собакою)

 Собака - перша домашня істота, яка з'явилася в домі людини. Собаки допомагають знаходити людей під руїнами під час землетрусів чи інших катастроф. Шукають наркотики. Є багато прикладів, коли звичайнісінькі дворові собаки рятували своїх господарів, першими зачувши небезпеку при виникненні пожежі в оселях. Без собаки людина вже не може обійтися. Тому що собака - найкращий друг людини.

Вірні друзі собаки були і у відомих письменників. Наприклад, британського класика ВАЛЬТЕРА СКОТТА всюди супроводжували його собаки - такси Камп і Спайс, хорти Дуглас і Персі та прекрасна лягава дірхаунд Майда - велика мисливська собака сталевого кольору; вона поводилася абсолютно статечно і, мабуть, вважала, що повинна підтримувати честь будинку. Скоттів улюбленець пес Камп - поки не постарів - завжди супроводжував господаря, коли той лазив на скелях. Навіщо лазив? Зміцнював м'язи і чіпкість пальців. Пес Кемп допомагав Скотту вибирати найзручніший шлях. Любов ВАЛЬТЕРА СКОТТА до рудого Адама також згадується в його біографії.

ВАЛЬТЕРА Скотт також знаходиться у списку шанувальників ньюфаундлендів. Письменник говорив так про цих собак: "Я ніколи не бачив кращих тварин, які б так увібрала в себе правила етикету, якщо не брати до уваги, що вони трохи слиняві. Але хто засудить їх за це!". Домашні тварини Скотта були його друзями. Скотт обожнював собак і все життя був ними оточений.

Собаки супроводжували ЕРІХА-МАРІЮ РЕМАРКА все його свідоме життя. В одному з листів він зізнався, що чотирилапі друзі дали йому "відчуття дому". Двох його улюблених собак, в юнацтві та в армії, звали Вульф. Останню собаку, тер'єра, звали Біллі.

Своєму хорошому другові, фокстер'єру Пітеру, АГАТА КРІСТІ навіть присвятила роман "Безмовний свідок". На першій сторінці друкованого видання так і написано : "Дорогому другові й невибагливому супутнику - псу Пітеру присвячую".

22 лютого проводиться День прогулянки з собакою. Свято тих, хто вигулює своїх улюблених вихованців на природі У США першим професійним вигульником собак вважається Джим Бак, який в 1960 року відкрив свою службу вигулу собак у Нью-Йорку.

За даними дослідників з Мічиганського державного університету, їхні дослідження показали, що власники собак, на 34% частіше вкладаються у 150 хвилин прогулянок на тиждень порівняно з тими, хто не має собак. Власники собак гуляють у середньому на 22 хвилини більше на день порівняно з тими, хто не має собак Власники собак отримують численні переваги для здоров'я та соціальної сфери, вигулюючи свого собаку кілька разів на тиждень.

В дитячій бібліотеці 22 зібрались відвідувачі, які люблять пухнастиків, щоб дізнатися багато цікавого про їх життя, поведінку, догляд за ними. Ознайомитися з літературними персонажами. А також поділитися враженнями про вірного друга людини.

Увагу читачів привернула книжкова виставка "У світі пухнастиків: щаслива лапа", на якої представлені твори Джеремі Стронга про пригоди Ракети на чотирьох лапах. Ця серія про собаку Стрілку - справжню ракету на чотирьох лапах, суміш вихору, хорта і спортивного "Феррарі". Її пригоди, разом зі своїм господарем одинадцятирічним Тревором та його подружкою Тиною, нікого не залишила байдужим!

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар