21/02/23

“Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово...”

Щиро вітаємо усіх нас із чудовим святом - Днем рідної мови!

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу — це його мова.

Мова рідна! Світлоносна! Ти - як море, безкрайнє і бездонне...

І не вистачить життя, або переплисти твій мовний океан!

Бо ти є вічність, ти — часточка народу, ти - єднає родину, ти — рушник вишиванний, який стелиться відь батьківськї хати і показує нам дорогу у світ.

А ви чули, що про людину судять за 4 ознаками:

який вона вигляд має, що вона робить, як вона говорить, що вона говорить.

Ставлення до людини у світі залічить аж на 50% від її мови! А ще від толерантного ставлення до інших мов! Тому вивчайте не тільки свою мову. Вивчайте французьку, іспанську, італійську, арабську, мадагаскарьску та інши!

Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.

Оскільки з 6000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної належності людини. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

Запрошуємо познайомитися з добіркою книг , які допоможуть вам провести захоплюючий час, вивчаючи рідну мову, як і ми з читачами вивчали та грали у чудові ігри сьогодні.

Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом та духовним джеролом життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар