09/02/23

Літературний компас «Незвичайні подорожі Ж. Верна»

 8 лютого в універсальній читальній залі на Катерининській, 67 постійні відвідувачі бібліотеки знайомились з життям ті творчістю Жюль Верна. Цьогоріч 195-та річниця від дня народження легендарного французького письменника. Більшість фантастичних речей, про які він писав у своїх книгах, були пізніше винайдені або відкриті.

Народився майбутній письменник у місті Нант в родині адвоката. Батько мріяв що син піде його професійною стежкою, але син обрав літературну діяльність.

Упродовж більшої частини життя Ж. Верн подорожував. Уперше хлопець спробував вирушити в подорож в 11-ти річному віці. Втікши з дому, він записався юнгою на корабель, що прямував до Індії. Батькам вдалося вчасно йому перешкодити. Пристрасть до подорожей і пригод, яка залишалася з ним протягом усього його життя, він вклав у свої книги.

Все своє життя Верн спілкувався з вченими. Їх наукові надбання він записував та використовував у своїх творах. А завдяки тому що письменник багато подорожував його було прийнято у Географічне товариство Франції хоч він сам вченим не був.

Слава Жюль Верна на має кордонів, книги письменника роздруковані в усьому світі на 148 мовах. На честь письменника і географа названо навіть кратер на Місяці, який символічно розташований біля моря Мрії.

Немає коментарів:

Дописати коментар