21/02/23

Свято мови «Моє багатство – рідна мова»

«Нація повинна боронити свою мову більше, ніж свою територію», — говорила Леся Українка. Адже мова є однією із найважливіших цеглинок у фундаменті кожної нації. Деякі вчені доводять, що якщо дитина до 7 років не говорить рідною мовою, то у неї починаються психічні розлади. Діти це продовження не тільки нас самих, нашого роду а й майбутнє нашої Держави, тому саме молодому поколінню треба якнайбільше прищеплювати любов до рідної мови.

Бібліотечні працівники Централізованої бібліотечної системи для дітей намагаються зробити і свій посильний внесок у розвиток рідної мови. Тому молодший відділ універсальної читальної зали на Єкатерининській, 67 в Міжнародний день рідної мови відвідав наймолодших користувачів – дитячий садок «Монтессорі». Бібліотекарі розповіли малюкам яке сьогодні свято і чому так важливо розмовляти рідною мовою, показали книжечки з фонду бібліотеки за допомогою яких можна вчити та вдосконалювати рідну мову. Сподобалась малятам невеличка сценка про українські літери, яка нагадала що грамоті можна навчатися весело.

Згодом свято мови у молодшому відділі продовжили голосними читаннями учні 4-а класу 117 ліцею. Вони підготували вірші про українську мову, які ми вам із задоволенням представляємо!


Анастасія Харько

Бурбело Єгор

Гана Власенко

Лев Селюков

Оля Яворська

Оніка Злата

Юрій Ворович

Немає коментарів:

Дописати коментар