20/02/23

Літературна вітальня: «Мово рідна, щира і багата – потрібна як повітря і вода!»

Літературна вітальня: «Мово рідна, щира і багата – потрібна як повітря і вода!»

Мова - дивовижний і яскравий скарб, що створила людина. Кожен народ в усьому світі розвиває та оберігає свою мову, бо «без мови немає народу».

Уперше відзначали Міжнародний день рідної мови 21.02.2000 р. в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі. Цім хотіли привернути увагу світової спільноти до того факту, що майже 7000 мов, які зараз існують, більшість опинилися під загрозою зникнення.

День рідної української мови в Україні щороку відзначають 21 лютого, починаючи з 2002 року.

Бібліотека-філія № 10 теж долучилася до цієї традиції.

20.02.2023 відбулося засідання факультативу «Пролісок» присвячене Міжнародному дню рідної мови. Завідуюча відділу Ірина Юзік привітала зі святом учнів 3-х класів ліцею № 41, вчителів та батьків і запросила всіх до літературної вітальні. На учасників факультативу чекала конкурсна програма «Дивосвіт запитань»: загадки про мову; загадки – жарти; лабіринт мудрослів’їв; казкові перегони; квест «Загублена літера».

Під час заходу діти активно брали участь у мовознавчих завданнях і виявили бажання ще краще вчити, розмовляти українською мовою.

Думаємо, що наші читачі сьогодні своїми серцями і душами відчули, яка красива та мелодійна наша мова. Вона – гордість українців всього світу.

Без неї не уявляємо свого існування, як без України. Сподіваємось, що вони ще глибше відчули, який неоцінний скарб наша мова, і як її треба берегти.

Немає коментарів:

Дописати коментар