06/03/18

Шевченківські дні


 Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті просягає веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.
Століття пролягли між добою Кобзаря, славного сина українського народу, і нашими днями. Він і сьогодні, як живий, говорить із своїми нащадками. Час не віддаляє нас від нього, не зменшує потреби в розумінні феномену його особистості, не послаблює чарівності та сили його поезії. Шевченківське слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум'яне і міцне. Його поетичний спадок - це чисте джерело, що живить цілі покоління. І сьогодні його ідеали - Україна, Мати, Воля, Правда, Любов - священні для нас. За своєю популярністю Шевченко - виняткове явище у світовій літературі.
До дитячої бібліотеці-філії №48 в традиційно березневі шевченківські дні завітали юні читачі дев'ятих та восьмих класів 111 школи. Святково прибрана зала, виставка книжок Т.Г. Шевченка та книг про нього, автокартини та картини до творів. Звучить пісня "Думи мої, думи", пламеніє свічка. Шанувальники Кобзаря, вдягнені в вишиванки, декламують свої поєтичні подарунки. Ведуча літературної зустрічі Ігнатьєва Л.П. щиро вітає всіх присутніх з шевченківськими днями і знайомить з поважною людиною рідного міста, письменником М.Суховецьким. Микола Михайлович розповідає про свій творчий шлях і новий роман "Зустріч в Лаврі", про друге перебування Шевченка в рідній Україні. Письменник дарує присутнім свої позитивні емоції, яскраво і образно відтворює цікаві сторінки Кобзаря. Юні слухачі з цікавістю слухали шановного гостя, ставили запитання, дякували за зустріч, дарували квіти, фотографувалися на пам'ять. Ведуча ознайомила читачів з книгами гостя, що є в бібліотеці, закликала продовжувати знайомство з його творчістю.
Головний заповіт Великого Кобзаря, який засвоює нині молоде покоління, - гідне життя для себе й для України. Доля і творчість Шевченка багато дають допитливим читачам для розуміння майбуття і свого місця в ньому.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар