06/03/18

Бенефіс ювіляра «Щасливий дар творити для дітей»


Талановитість авторів літературних творів, особливо для дітей, найчастіше вимірюється часом. Деякі імена безслідно зникають і залишаються лише в пам'яті істориків, а деякі з великим задоволенням читає не одно покоління . Саме до таких авторів можна віднести творчість дитячої письменниці Наталі Забіли. Уміння просто і невимушено розмовляти з дітьми, уміння писати зрозуміло і цікаво, виховуючи в дітях найкращі людські якості, залишають її твори актуальними й до сьогодні. Український поет В. Бичко охарактеризував творчість Н.Забіли як «материнську пісню, цікаву, барвисту, розумну, клопітку, дбайливу».
5 березня до 135-ти річного ювілею української письменниці бібліотекарі молодшого відділу філії №19 провели захід «щасливий дар творити для дітей» разом з учнями 2-А класу школи 8.Діти з задоволенням читали вірші і інсценували уривки з п'єс.
Н.Забіла подарувала дітям більше, як півтораста книг. У продовж усього творчого життя вона сповідувала один принцип: для дітей треба писати так само добре, як і для дорослих, і навіть ще краще. Наталя Львівна ніколи не загравала з юним читачем , а вела розмову з ним серйозно й шановливо, і часто - про речі дуже важливі, вселюдські моральні цінності та пріоритети, що залишаються незмінними у всі часи. Саме тому книжки письменниці й донині читають, знають та люблять.



Немає коментарів:

Дописати коментар