23/03/18

Підслухана розмова квітів

З приходом теплих весняних днів з-під снігу пробиваються тендітні провісники весни – первоцвіти. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та гірських пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами. Ці ранньовесняні квіти розпускаються ще до появи листків на деревах, природа розмальовує їх у яскраві забарвлення.До квітів, що дарують нам весняний настрій, відносять: підсніжники, проліски, крокуси (шафрани), ряст, нарцис вузьколистий, іриси, дикі тюльпани та інші. Взагалі їх існує понад 500 видів. Та з кожним роком кількість первоцвітів зменшується, тому деякі з них занесені до Червоної Книги України. 
Представник екологічного центру «Афаліна» Самойленко Ірина Володимирівна відкрила читачам бібліотеки 37 – учням 3-Б та 4-Б класу школи 48 секрет – підслухану розмову квітів, які похитуючись від легенького вітерцю розмовляють між собою та шепочуть нам «не зривайте нас, оберігайте та захистіть». Адже ці ніжні тендітні квіти не гинуть від сильних морозів та крижаних вітрів зими, а від нашого недбалого ставлення. 
Любов до неповторної краси природи діти проявили у своїх роботах - аплікаціях та малюнках, а гарно засвоєний матеріал став ключиком до пізнавальної вікторини.


Немає коментарів:

Дописати коментар