23/03/18

Рідна мова – то доля народу

             Мудрою Берегинею, що не давала погаснути земному вогнищу роду нашого, часто називають українську мову. Чимало українських письменників досліджували українську мову і сказали своє вагоме слово про її красу.
Наша мова українська, чарівна наша мова, всім світом вже визнана за одну з найзвучніших, наймелодійніших мов. Мова донесла чисту силу старовини, і тому без знання нашої мови нема знання мов слов'янських.
«Українська мова ні в кого не позичена і ніким не дарована. Це витвір і власність українського народу. Вона єднала українців у часи монголо-татарського лихоліття, панування польських магнатів, шаленства московських посіпак. Нею створено сотні тисяч пісень, багатющу, глибоко гуманну літературу.»
На жаль, історичний шлях нашого народу й нашої мови не завжди був легкий і простий. Отже, берегти й шанувати рідну мову, мову свого народу – це моральний обовязок кожної  людини в суспільстві.
На заході, присвяченому рідній мові, що пройшов у бібліотеці-філії №8, були присутні учні 7 класу 103 школи.  Його провела бібліотекар Тетяна Зуєва. Була організована книжкова виставка присвячена даній тематиці.


Немає коментарів:

Дописати коментар