20/03/18

Ніщо не звеличує людину так, як праця.

Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обовязковою. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії. Використання примусової праці забороняється.
Сьогодні у бібліотеці філії 10 пройшла лекція на тему «Мій правильний вибір», на яку завітали учні 9-х класів ОЗОШ №30 та 23. Дітям була представлена тематична полиця:  «Лабіринт професій». Моральний клімат сім’ї, культурно–освітній і технічний рівень батьків, їхній світогляд, ставлення до праці позначаються на підготовці особистості до трудової діяльності.
На нашому заході ми дали відповідь на запитання: яке ж значення правильності вибору для держави і особистості.  Роблячи ставку на «грошовиті» професії, пам’ятайте, що високооплачувана праця буває складнішою і важчою фізично чи розумово, вимагає вищої кваліфікації, більшої відповідальності і затрат часу. А праця, мотиви якої не пов’язані з усвідомленням її суспільної значущості, спустошує людину. Праця, яка розглядається лише з точки зору її практичної користі, може спричинити появу в людині таких негативних рис, як егоїзм та цинізм. А праця за покликанням приносить радість та задоволення.
Бібліотекар  в ігровій формі допоміг дізнатися учням про світ професій. Захід розпочався презентацією команд. Учні зображували професії за допомогою  пантоміми. Відповідали на питання з гумором. За допомогою гри «Плутанина» ознаймилися з актуальними професіями. Корисним для  дітей було спілкування зі студентами Механіко-технологічного коледжу Одеської національної Академії харчових технологій.
Студенський актив коледжу побажав майбутнім випускникам успіхів у навчанні,   оптимізму, віри в те, що кваліфікований спеціаліст ніколи не залишиться без роботи. Запросив учнів разом з класним керівником завітати на день відкритих дверей коледжу.


Немає коментарів:

Дописати коментар