06/03/24

Літературна хроніка "Шевченко Т.Г. - великий син України"

 До Дня народження Тараса Григоровича Шевченка - видатного українського письменника, поета та художника, бібліотекарі філії №19 оформили книжкову виставку та розповіли учням 8 класів ліцею №3 про життя і творчість безсмертного Прометея України.

Ім'я Тараса Шевченка невіддільно пов'язано з Україною. Україна - це Шевченко, Шевченко - це Україна.

Він народився в збіднілій кріпацькій родині, у віці 11 років залишився сиротою, однак жага до знань та до кращого життя в нього не зникла.

Саме завдяки його прагненню постійно навчатися та його харизмі, щоб втілити мрію свого життя - стати відомим художником, Тарасу вдалося стати вільною людиною та домогтися великих успіхів і стати справжнім символом нації.

У книзі К. Тур-Коновалова “Художник” ідеться про неймовірну історію талановитого українського простого хлопця Тараса, якому допомогли відомі впливові митці та еліта, щоб стати вільним і мати змогу розвивати свій талант художника. 

В книзі Булгакової І. “Історії про життя 50 українців та українок” цікаво розкривається творчість Тараса Шевченка. Найбільшої популярності Тарас набув, написавши збірку поезій “Кобзар”. В неї входило лише 8 творів, однак вони зробили переворот у головах читачів.

Учні ознайомились з поезією великого генія України, прослухавши вірші зі збірки “Кобзар” і навіть самі розповіли вірші, заздалегідь підготувавшись до нашої зустрічі.

З нетерпінням чекаємо наших читачів у нашій бібліотеці №19 за адресою Єфімова,12.

Немає коментарів:

Дописати коментар