27/03/24

Апсайклінг (вибір читачів): «Від краплини до океану» до Дня водних ресурсів

 Всесвітній день охорони водних ресурсів проходить щорічно з 22 березня 1993 року. У цей день – всі країни світу акцентують на дбайливому ставленні до водних ресурсів Землі. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем охорони водних ресурсів.

У червні 1999 року на ІІІ Конференції міністри екології і охорони здоров’я – Україна і 35 європейських країн, підписали Протокол про проблеми води та здоров’я, зобов’язавшись оберігати своїх громадян від захворювань, пов’язаних із забрудненням води, захищати водні ресурси, створювати системи усунення небезпечних ситуацій.

Приєдналися до цієї ініціативи й читачі дитячої бібліотеки-філії №40 разом з бібліотекарем Клименко Л.С. Під час заходу  обговорили тему збереження води та її використання.З'ясували, що  вода необхідна і використовується в різноманітних сферах життя людини.Також  визначили декілька  правил для того, щоб економити воду для дітей та їх батьків. Прості правила допоможуть зберегти воду і навіть заощадити гроші.

- Перевірте справність сантехніки, кранів.

- Користуйтеся стаканом під час чищення зубів.

- Приймайте душ, а не ванну (в душі використовується менше води і витрачається менше енергії на її підігрів) - Вимикайте воду під час намилювання.

- Посуд мийте в мийці або в мисці, а не під проточною водою.

- Коли миєте машину, користуйтеся відром із водою і губкою, а не водою зі шланга.

- Читайте, цікавтеся питаннями щодо проблем екології, розповсюджуйте отриману інформацію, станьте агентом впливу, бо  планета у нас одна)))

Для України питання води є надзвичайно актуальним, оскільки за рівнем запасів доступних до використання водних ресурсів наша країна належить до малозабезпечених країн Європи та світу. Так, на одну людину в Україні в середньому припадає лише 1 тис. кубічних метрів річкового стоку у рік, у той час, як за оцінкою Європейської Економічної Комісії ООН держава, водні ресурси якої не перевищують 1,7 тис. кубічних метрів на людину, вважається водонезабезпеченою

Читайте, цікавтеся питаннями щодо проблем екології, розповсюджуйте отриману інформацію, станьте агентом впливу, бо  планета у нас одна.

Немає коментарів:

Дописати коментар