19/03/24

Геннадій Скарга: Шлях до сцени

 Відбулася ще одна зустріч у нашому бібліо-кафе "ХЛАМ".

Ця зустріч була цілком логічним продовженням двох попередніх. Нашим гостем була особистість, яка відома не тільки в нашому місті, а й далеко за його межами.

Це артист Одеського обласного драматичного театру, заслужений артист України, кіноактор, телеведучий, режисер, Заслужений артист України - Геннадій Скарга.

Наша довідка:

Геннадій Борисович Скарга народився 4 вересня 1958 року в Одесі в родині акторів. Батько - Борис Ілліч Зайденберг (1929-2000), радянський і український актор театру і кіно, театральний режисер, заслужений артист. Мати - Альбіна Василівна Скарга, радянська та українська актриса театру і кіно. Молодша сестра - Юлія Борисівна Скарга (нар. 20 липня 1961), актриса театру і кіно, заслужена артистка України.
Традиційно наша зустріч розпочалася з огляду книжкових новинок у нашому бібліотечному фонді.

А потім почалася розмова з творчою людиною. Природно, що говорили про книжки, про класику на сцені, про завдання режисера. Чи повинен театр виховувати глядача? Як обирається режисером п'єса для постановки? І звичайно ж про творчий шлях пана Геннадія. Допомагав чи заважав на цьому шляху статус сина "зіркових" батьків? Яким був цей його, особистий шлях.

Уся зустріч супроводжувалася відеодобіркою фрагментів із кінофільмів і вистав, які люб'язно були надані другом нашого бібліо-кафе Юріем Ющенко, Заслуженим робітником культури, завідувачем літературною частиною Одеського театру ляльок.

Висловлюємо глибоку вдячність пану Юрію за допомогу.

Приходьте до нас на Катерининську, 67.

Олексій Надемлінський

член НСПУ, дитячий письменник,

методист БІВ

 

Немає коментарів:

Дописати коментар