25/03/24

Книжка - восьме чудо світу

 Книга - одне з найдивовижніших чудес світу, створених людиною, яка впродовж багатьох століть захоплює, дивує, навчає свого творця. Людина створила такі надзвичайні види мистецтва як музика, живопис, але тільки книга виражає людину повністю: від найменших і найтонших душевних порухів до її всесвітніх діянь.

В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Славні традиції тижня було покладено майже 70 років тому. Цей захід було створено з метою заохочення дітей та молоді до читання книг, в час коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп'ютеризації, інтернету набувають все більшої популярності. А від вмілого спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання будується подальше життя людини.

В рамках Тижня дитячої книги дитяча бібліотека 22 відвідала Одеський ліцей 82. Бібліотекарі запропонували юним читачам 4-Б, 4-В, 4-Г класів зануритися у світ її величності Книги за допомогою цікавих фактів, а також творів сучасних українських та зарубіжних письменників, написаних для молодшого та середнього шкільного віку, у прозовій та віршованій формі.

Діти з радістю ділилися враженнями про свої улюблені книжки, із зацікавленістю відгадували загадки про головних персонажів представлених книжок, та уважно слухали коротку розмову до книг.

Кожен учень хотів знати, що буде далі, але для цього потрібно тільки взяти книгу у руки, та прочитати її.

А наприкінці заходу читачі відчули себе акторами, коли брали участь у театрі-експромті "Червона Ягідка", який провели бібліотекарі.

Дорогі книголюби, відвідайте нашу бібліотеку на Інглезі, 5 і не забудьте при цьому взяти з собою любов до книги, кмітливість, гумор і добру посмішку!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар