06/03/24

Традиційні Шевченківські дні

 Березень для кожного українця є місяцем знаковим і значущим. Щороку ми відзначаємо традиційні Шевченківські дні. Перший весняний місяць історично замкнув долю нашого славетного Кобзаря – 9 березня він прийшов у світ, 10 – пішов у вічність. Його шлях - від кріпака до академіка мистецтв. За фахом він художник, а писати вірші - це було його захоплення, яке і зробило його знаним на весь світ…

Дитяча бібліотека № 48 завітала до юних читачів п'ятого класу ліцею № 5. Разом із бібліотекарем Ігнатьєвою Л.П. та викладачем Вельможко В.І., знаним краєзнавцем, здійснено мандрівку в ті історичні часи поета: розкрите коріння та обставини, які надихали його у творчості. Особливо вразила шанувальників книги копія першого видання «Кобзаря», що зберігається у фонді бібліотеки. Факсимільне видання відтворює унікальний примірник 1840 року з повним текстом. І єдина відмінність від оригіналу -текст передано сучасним українським правописом. З першого видання починалося сходження Шевченка до верховини поезії, починалось його безсмертя.

Читачі  декламували  вірші  поета,  наповнюючись  духом  шевченківського  слова,  із  задоволенням  розглядали  малюнки  Шевченка-художника  та  його  автопортрети.  Наприкінці  зустрічі  були  роздані  кожному  читачеві  примірники  «Кобзаря»  і  гідний  відбувся  марафон  дитячого  читання.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар