22/03/24

Обличчя української історії "Іван Мазепа - політик влади і науки" - до 385 річчя народження гетьмана України

 Навколо постаті гетьмана Івана Мазепи ось вже майже три століття точаться гострі суперечки,  схрещуються різні, часто полярні, думки. Захоплення,  різке неприйняття,  замовчування - щонайменше такий діапазон суджень про нього. 

Гетьман Іван Мазепа - був високо інтелектуальною особистістю, здобувши ґрунтовну освіту,  володів кількома іноземними мовами, мав інтерес до ренесансового бачення правителя та держави, цікавився архітектурою та мистецтвом. Розвиток освіти бачив  як один з основних курсів у своїй політиці. Активно сприяв національному книгодрукуванню, дбав про церкву і підносив її (будував храми та монастирі). 

Щоб ближче познайомитись з цією незвичайною особистістю в дитячій бібліотеці 48 зібрались прихильники української історії - читачі з батьками, та всі бажаючи. Кожний взяв участь в дискусії - "Хто такий І.Мазепа? І його вплив на подальшу історію української держави" 

Поклавши своє життя на вівтар служіння Україні,  гетьман І.Мазепа полишається однією з найсуперечливіших постатей нашої історії.

А якщо ви бажаєте прочитати щось цікаве про історію України, видатних гетьманів та факти створення політичної системи України, то ми завжди готові вам в цьому допомогти.

Чекаємо Вас в бібліотеці 48, за адресою вул. Балківська, 36/6.

Немає коментарів:

Дописати коментар