19/03/24

"Амедео Модільяні - бідний геній" - художня палітра (до 140 річчя від дня народження)

  У сучасному  світі мистецтва  ім'я  Амедео  Модільяні  має велике значення,  його сміливо можна назвати одним із  найвидатніших  художників 20 століття,  адже  його твори йдуть в аукціонних  будинках за кілька сотень мільйонів  доларів. 

Італійській  художник Амедео  Модільяні  не був  популярним за життя,  і не всі знають,  через які життєві труднощі  він пройшов, перш ніж стати живописцем. 

Портрети художника  є одним із самих  пам'ятних   у його мистецтві вони становлять 90 % його робіт. Живопис Модільяні  відразу впізнається  по руці художника. Він малює жінок із довгою  шиєю,  плоским, видовженим обличчям,  великими мигдалеподібними подібними очима  та маленькими вузькими вустами.

Творчість  Модільяні  не можна віднести до жодного з художніх напрямів того часу. Часто Модільяні  звертався  до творів  Ренесансу,  а також популярного  на той час  африканського  мистецтва. 

Бібліотекар  філії  №46 Ерешова  Т. О. розповіла   читачам  про життя та творчість художника, Діти познайомилися  з картинами майстра. Було представлено книги про живопис.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар