12/03/24

Літературний портрет “Рідне слово у творчості Марії Морозенко”: до 55-річчя від дня народження

 Напередодні ювілею дитячої української поетеси та письменниці Марії Морозенко бібліотекарі філії №19 відвідали учнів 6 класів та ознайомили з її життям і творчістю.

Марія Морозенко - талановита поетеса, член Національної спілки письменників України. Народилась в багатодітній родині, в дев'ять років залишилась без батька. Марія рано подорослішала, допомагала матусі, багато читала. Закінчила філологічний факультет Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького. Вона і літературний редактор, і керівник, і ведуча культурологічної студії “Духовність української родини” при Національному музеї літератури.

Також Марія Морозенко активну участь брала у волонтерстві, привозила гарячі обіди до військового шпиталю.

Її творчість пронизана любов'ю до рідного слова, до Батьківщини, до вірності та нескінченної любові тварин до людей.

У розповіді “Хліб від Сєвки” (збірник творів “Сузір'я Одеси”) учнів торкнулася тема вірної собаки Сєвки, яка працювала замість своєї хазяйки, тягаючи важкі мішки в зубах, щоб заробити кусок хліба або сухаря і врятувати голодну і хвору жінку.

Поетична казка “Незвичайні пригоди Чока, який шукав Країну Щастя” показує як хлопчик Чок побував в казковій країні Ласунів та в Краю Немитий, і як змінилась його думка щодо надмірного вживання солодощів та правил гігієни.

Твір “Руде цуценя і різдвяний ангел” показує як страждають безпритульні тварини та про дитячу доброту до тварин.

Дуже зацікавила постать Івана Сірко, його дитинство та розвиток магічних здібностей у повісті “Іван Сірко - великий характерник”. Це був славний кошовий отаман, який визволяв земляків з полону Османської Порти та Кримського ханства, був дуже хоробрим, мужнім і мав яскравий талант полководця.

В бібліотеці читачі ознайомились з творчістю Марії Морозенко та зацікавились книжками.

Немає коментарів:

Дописати коментар