30/08/22

Мережеві публіцисти до праці!

 30 серпня, напередодні Міжнародного дня блогу, в Бібліотечно - інформаційному центрі відбувся тренінг: «Мережеві публіцисти до праці!».

Саме 31 серпня усі фанати живих журналів святкують День блогу (Blog Day). Ідея відзначати таке свято з'явилася ще 2005 року. Якимось чином в блогери побачили у слові blog цифри — 3108. Таким кумедним способом було обрано дату Дня блогу.

Ініціатори свята закликають присвятити цей день знайомству з товаришами з різних країн та з різними інтересами.

Наш тренінг спрямований на те, щоб навчити користувачів самостійно безпечно вести власні блоги та познайомити між собою читачів з різними інтересами. Діти з задоволенням показували і розказували про свої сторінки та блоги у соціальних сітях.

Також помандрували по блогу нашої бібліотеки, що знаходиться за посиланням http://ucz-odessa.blogspot.com

Для багатьох блог – це стиль життя... Публікації у блогах складають записи, що регулярно додаються, що містять текст, зображення або мультимедіа. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості, упорядковані у зворотному хронологічному порядку (останній запис зверху). Відмінності блогу від традиційного щоденника обумовлюються середовищем: блоги зазвичай публічні і припускають сторонніх читачів, які можуть вступити до публічної полеміки з автором (у коментарі до блогозапису або в своїх блогах).

На сьогоднішній день блогосфера – це найшвидше зростаюча частина Інтернету, яка останнім часом демонструє практично триразове збільшення за рік. У світі налічується 75 мільйонів блогів, а за даними однієї з пошукових систем, понад 2 мільйони унікальних адрес.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар