22/08/22

Будь патріотом! Дивись українське!

Починаючи з історії українського кінематографу й закінчуючи сучасною воєнною документалістикою, Україна пронизана яскравими стрічками: людьми, які їх створюють, фестивалями, які їх популяризують, та глядачами, які їх обожнюють.

Бібліотекар філіалу №45 Олена Шойка підготувала для читачів санаторію історичну літратуру Володимира Рутківського для підлітків та фільм за його твором "Сторожова застава", який вийшов у прокат в 2017 році.

Український кінематограф було започатковано ще в далекому 1896 році, понад 125 років тому. Перший фільм був знятий Альфредом Федецьким у Харкові 1896 року, але на звичне для нас кіно це схожим не було: робота завдовжки всього у дві хвилини. Трохи згодом у тому ж році він організував перший для України публічний сеанс, де демонстрував трихвилинні документальні сюжети.

Кінематографічне життя в Україні останніх років народило нові надії: поширення національних фільмів та збільшення обсягів фінансування.

Вітчизняне кіно мусить скласти нелегкий іспит, вступаючи у змагання з кращими кінематографіями світу. Будемо сподіватися, що саме це нове конкурентне середовище додасть творчої енергії митцям і ми станемо свідками нового злету українського кіно.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар