18/08/22

Цікаві пам'ятники тваринам у світі

А знаєте ви, шановні читачі, що люди настільки люблять і цінують тварин, що створюють для них навіть пам'ятники?

Значення тварин для людини не можна перебільшити. Напевно, без них не було б людини. Адже вони є головним джерелом їжі для людини, виступають сировиною для промисловості - використовується шовк, пух, шкіра і віск. Люди здавна приручили диких предків собаки, кішки, коня, великої рогатої худоби, кози, вівці, гусака, качки і так далі. І з ходом еволюції було виведено велику кількість нових порід домашніх тварин, з яких ми отримуємо як ми отримуємо як м'ясо і молоко, так і субпродукти. Варто згадати і про естетичне задоволення, яке ми отримуємо від споглядання на акваріумних рибок, метеликів, птахів, улюблених домашніх котів і собак. Багато тварин здатні виліковувати душевні і фізичні недуги людини. Саме таким представникам тваринного світу присвячені наступні меморіали.

З цих слів зав. філ. дитячої бібліотеки 22 Наталя Левченко почала свою розповідь про різноманітність тварин світу і пам'ятники тваринам.

Юні книголюби з цікавістю дізнатися про собак Хатіко з Японії і Боббі з Шотландії, яки терпляче чекають господарів, качку з численним виводком з Америки - персонажі дитячої книжки Р. Макклоскі 'Дайте дорогу каченятам!', впертого бика з Америки, кішку Таузер з Шотландії, яка попала за свій "трудовий подвиг" (за 24 роки життя спіймала майже 29 тисяч мишей) в "Книгу рекордів Гіннеса" та про багатьох інших.

Була представлена відео презентація "Найцікавіші пам'ятники тваринам".

Дитяча бібліотека 22 пропонує книжкову виставку "Стежками царства живої природи", яка включає в себе розділ "Відоми пам'ятники тваринам", а також розділ "Всесвітній день слонів", про малих велетнів - слонів, які є втілення мудрості, сили та доброти.

Шановні друзі, цікава інформація про тварин чекає на вас у нашій дитячій бібліотеці 22!


 

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар