19/08/22

Країна вранішнього сонця

 Наша читачка, шестикласниця Ксюша, цікавиться Японією: культурою, історією та мистецтвом. Бібліотекар філіалу №45 Олена Шойка підібрала різноманітну літературу про цю східну країну. Неповторна і загадкова країна Японія. Японці називають її “країною вранішнього сонця”. Знаходиться вона у східній Азії, на території Японського архіпелагу в північно-західній частині Тихого океану. Архіпелаг витягнутий на 3 тисячі кілометрів з північного сходу на південний захід. Він складається майже із 3800 островів. Найбільшими з нихє Хоккайдо, Хонсю, Шікоку, Кюсю. Більша частина Японських островів вкрита горами, серед яких багато вулканів.

З півночі Японія омивається Охотським морем, з північного заходу – Японським морем, з південного заходу – Східнокитайським, а з півдня і сходу – Філіппінським морем і Тихим океаном.

Японія має лише морські кордони.

Площа Японії становить понад 380 тисяч км2. Це приблизно половина площі України. Вона поділяється на 8 регіонів: Хоккайдо, Тохоку, Тюбу, Кінкі, Тюгоку, Шікоку, Кюсю.

Столиця Японії – містоТокіо. Грошова одиниця – ієна.

Японія є країною одного етносу – японців. Крім них, є трохи корейців та китайців (99% – японці, 0,5% – корейці, 0,5% – китайці та айни (залишки корінного населення). За кількістю жителів Японія займає восьме місце у світі і є однією з найгустіше заселених країн. Населення Японії нараховує біля 130 млн. чоловік.



Немає коментарів:

Дописати коментар