22/08/22

Наша славна Україна, наше щастя і наш край (до Дня Незалежності України)

 Україна моя - це клич журавлиний

І море, і гори, і велич степів.

Моя Україна - це люди сто силі,

І предки, і пам'ять славетних часів.

Україна - золота, чарівна сторона. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися і живуть.

Україна - держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визнанні пам'ятки - перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, монастирі та храми, багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів.

Дитяча бібліотека 22 представила читачам книжкову виставку "Моя Україна", за її допомогою вони вирушили до краєзнавчої експедиції у минуле.

Книголюби захоплювалися старовинним буковинським містом Хотин, де велися запеклі війни, проходили великий повстання та відбувалися славетні перемоги.

Аккерманською фортецею, яка вражає своїми розмірами, а також потужними оборонними стінами й вежами, що практично повністю збереглись до наших днів.

Читачі дивувалися замку Паланок з Мукачева - однією з найдавніших українських фортець в Україні. Споруда розташувалася на горі вулканічного походження.

Заповіднику Лізогубів у Седневі, де знаходиться альтанка-ротонда, в якій Леонід Глібова написав пісню "Стоїть гора висока".

Свірзькому замку, який звуть Мушкетерським.

Петрівському замку з захованими коштовностями.

Раділи квітчастому Видубицькому монастирю у Києві, як прикладу духовної традиції та меценатства.

А опинившись в Кам'янець - Подільському ("Квітка на камені"), де панує особлива атмосфера Середньовіччя, відчули себе як у казці.

Подорожуючи по своїй землі ми відкриваємо для себе багато нового та цікавого!

 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар