13/04/20

Повість Дороти Касянович “Привіт, вовки!”

Повість Дороти Касянович “Привіт, вовки!” одна із найнезвичніших підліткових книжок. І незвична вона в приємному сенсі. Це й свого роду терапевтична книжка - про подолання страхів. Власне, чому й назва книжки "Привіт, вовки!" - тут гра слів вовки-страхи, "Привіт, страхи!". А вони можуть бути різні: страх бути іншим, страх чогось не вміти, страх провалитися й зазнати невдачі, страх помилок...
Герой цієї повісті, одинадцятирічний Філіп, наділений неймовірною уявою, і це рятує його від одноманітності повсякдення, самотності й цілковитого нерозуміння з боку батьків. Навіть найкращий друг знайшов собі крутішого приятеля й охолов до спільних ігор.
Несподівано Філіп знаходить друга у вигляді своєї тітки, старшої маминої сестри. Проте мама, схоже, не дуже схвалює постійні синові поїздки до тітоньки-письменниці. Ще б пак! Вона свято впевнена, що її сестра - найщасливіша людина на світі: у неї купа грошей і вона не мусить працювати. Бо хіба це серйозна робота - писання книжок? Якби вона займалася справжньою роботою - була б інша справа.
Філіп уже наперед знає, що ніколи не зізнається мамі в тому, що теж намагається писати книжку... Книжку, в якій кожен упізнає себе. Чи готові дорослі до таких відкриттів? І чи стане в них мужності зізнатися у власних помилках?
#бібліографрекомендує

 

Немає коментарів:

Дописати коментар