15/04/20

15 квітня весь світ відзначає Міжнародний день культури.

«Культура» в перекладі з санскриту дослівно означає «шанування світла», що виражає прагнення до пізнання прекрасного і самовдосконалення.
Ідея створення організованої охорони культурних цінностей належить видатному художнику і діячеві культури Миколі Реріху.
Свято було засновано на честь прийняття 15 квітня 1935 року міжнародного договору «Про охорону художніх і наукових закладів та історичних пам'яток».
Однією з історичних пам'яток нашого міста є Одеський театр опери та балету, архітекторами якого були Ф. Фельнер та Г. Гельмер у 1887 році. Сьогодні він є візитною карткою міста.
Театр музичної комедії також є унікальною спорудою Одеси. Побудований він був у 1981 році за проектом архітектора Г. Топуза (інтер'єр В. Красненка) та інженера А. Лобовського. Тут все виконано у сучасному стилі, що відповідає театральному мистецтву. Довгі роки трупу театру очолював народний артист України Михайло Водяний і зараз театр носить його ім'я.
Більше інформації про театри Одеси можна буде дізнатися після карантину з бібліотечних книг філії 4 та відвідати театри міста.
#Бібліотека_філія_4
 


Немає коментарів:

Дописати коментар