16/04/20

Святкуємо Великдень.

Великдень - одне з найбільших свят християн. В Україні святкується ще з Х століття навесні і пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, тому має назву Великий день або Великдень.
Невід'ємна частина Великоднього свята - писанка. Писанка - яскраве розписане яйце.За легендою перше великоднє яйце Свята Марія Магдалина піднесла могутньому римському імператору Тиберію, коли прийшла до Риму сповістити про воскресіння Христа. У той час було прийнято підносити імператору подарунки. Багаті люди приносили коштовності, а бідні, що могли. Тому Марія Магдалина, яка не мала нічого, крім віри в Ісуса Христа, піднесла імператору Тиберію куряче яйце, вигукнувши при цьому: "Христос Воскрес!"
Імператор сказав, що ніхто не може воскреснути із мертвих. І в це також важко повірити, як у те, що біле яйце може стати червоним. Тиберій не встиг вимовити ці слова, як яйце у його руці стало перетворюватися з білого на яскраво - червоне.
Крашанки у віруючих в Христа завжди слугували символом Воскресіння Ісуса, а з ним і очищення на благо нового кращого життя. Адже Великодні посвячені писанки та крашанки приносять у дім щастя, добробут і благословення.
Роман Бордя вітає всіх зі святом!
#Великдень#дитяча_бібліотека39
   


Немає коментарів:

Дописати коментар