15/04/20

День народження

15 квітня святкує свій День народження відомий дитячий письменник, а за сумісництвом, бібліограф ЦМБС для дітей м. Одеса — Олексій Надемлінський. Ми вирішили привітати письменника невеличкою віртуальною книжковою виставкою.

В Дебрях одесской кухни”
Увага! Сьогодні на одеській кухні відбудеться бенкет. Серед запрошених Його Величність Куряче яйце і Його Високість Борщ, пан Бичок і благодійниця Тюлька, мадам Мідія і герр Форшмак, пані Курка з паном бутербродом, а також панове Овочі. Хочеш познайомитися з цими смачними гостями і дізнатися рецепт їх популярності? Вхід для цікавих читачів вільний. Смачного!

Дюжина баек Соломона ХІІ”
Як ви думаєте, чого не вистачало для «повного щастя» звичайній одеській родині, яка складається з двох дочок-відчайдухів, серйозного тата, а також мами, яка тримає все під контролем? 
Виявляється, їм не вистачало Соломона! Ні - не стародавнього царя. А папуги, що розмовляє, Соломона, який, як і годиться справжньому одеситу, має відмінне почуття гумору і вміє красиво розповідати історії, так що важко відрізнити, правду він говорить чи вигадує ... Будьте впевнені, у компанії цього унікального папуги не занудьгують ні дорослі, ні діти.

«Ворчание старого Такса»
Все хороше завжди повертається! Повернувся в сім'ю і наш, вже відомий по книзі Олексія Надемлінського "Дюжина байок Соломона ХІІ", папуга. Та ще й зі здатністю переробляти на льоту старі примовки на новий лад. І як сказав тато веселого сімейства: "Тільки після появи Соломона я зрозумів, як нудно без нього ми жили!"
У черговій книзі чудового автора Олексія Надемлінського "Бурчання старого Такса" читачів чекає нова порція веселих і повчальних байок про життя героїчного пса на прізвисько Такс. Чому героїчного? Як кажуть мудрі папуги: "Книга джерело знань. Потрібно тільки вчасно відкрити і прочитати!"

Матильда-Мидия»
Поки ви думали, що б такого почитати всією сім'єю, Олексій Надемлінський вже приготував нову порцію пізнавальних і повчальних байок, на цей раз про щура на прізвисько Матильда та її пригоди. Звичайно, ці байки йому підказав не хто інший як Соломон ХІІ. Цей дотепний папуга вирішив забезпечити гарним настроєм не одну сім'ю, а для цього взявся писати книгу. «І книга ця про те, що в чудеса треба вірити і любити їх ... а якщо вірити і любити, то будь-яке диво може статися».

Маленька відьма та Кір”
Коли дванадцятирічна Маринка надала притулок бездомному коту, вона з подивом дізналася, що має дар чарівниці. Перед дівчинкою постає питання: або стати ученицею Кота, що володіє древньою магією, або жити звичайним людським життям.

Марина обирає перше, але навчання несподівано перетворюється на захопливу та небезпечну пригоду, яку дівчинці доведеться пережити зі своїми вчителями та друзями – котячим волхвом Кіром, Домовиком, Коловершею та різними хухликами й китоврасами.

Немає коментарів:

Дописати коментар