15/04/20

Бібліотечний ліцей - 2020 “на удалëнке”.

Як вам такі життєві девізи? -
Забудь про слабкість, думай про силу; Життя повинне бути цікавим, більше новизни! Все, що не робиться, все на краще; Audaces fortuna iuvat = Смелым судьба помогает (Вергилий); Життя любить тих, хто на нього не скаржиться!
  1. Тільки вперед! Творити добро! Радовать!
А улюблені афоризми? -
Багато хто скаржиться на свою зовнішність, і ніхто - на мізки (Фаїна Раневська);
  1. Боятися треба не смерті, а пустого життя (Б.Брехт); Стався до людей так, як хочеш, аби ставились до тебе; Лучше смеяться, не будучи счастливым, чем умереть, не насмеявшись (Франсуа де Ларошфуко); Единственный способ жить хорошо – сразу уходить оттуда, где плохо; Таємниця успіху − наполегливість у досягненні мети; Contra spem spero! = Без надії сподіваюсь! Народ, який не пам'ятає минулого, не має майбутнього; Любовь превозмогает все (Вергилий); Не будьте равнодушными. Это лучшее, что вы можете сделать в жизни (Одри Хепберн)...
Життєствержуюче, позитивно, надихаюче, чи не так?

А що у спільній читацькій скарбничці? -
А.Чехов, К. Паустовский, О.Пушкін, І.Крилов, О.Купрін, А.Моруа, В.Шукшин, М.Булгаков, В.Каверін, М.Твен, Р.Распе, Ж.Верн, К.С.Льюис, Л.Стивенсон, І.Нечуй-Левицький, Е. Гемінґвей, Л. Фейхтвангер, П. Загребельний, Л.Костенко, П. Коельйо, Ш. Бронте, Д. Мойєс, Гайто Газданов, С.Лагерлеф, Т. Гуэрра, М.Пурст, В.Нестайко, Дж.Ролінг, О.Мариніна, К.Вільмонт, І.Лобусова, А.Кокотюха, Д.Ємець, С.Дерманський, І.Андрусяк, Г.Погутяк, М.Прохасько, В.Рудківський, І.Роздобудько, М.Матіос, Л.Дашвар, О.Забужко, Л.Лагин, Б.Акунін, Д.Браун, Д.Кейз, С.Кинг, Б.Стокер... - Дивовижний розліт уподобань!
А серед хобі - музика, фотографія та відеозйомка, малювання, hand-made, театр, подорожі, кіно, спорт і на найпершому місці, звичайно, читання!

Та наші ліцеїсти (бібліотекарі зі стажем до 1 року) не тільки ділилися життєвими установками і колом дозвіллєвих занять, а й сумлінно працювали над питаннями з основ бібліотечної теорії і практики, закріплювали правила внутрішнього трудового розпорядку і дисципліни, техніки безпеки і протипожежного захисту. Вони оцінювали і обгрунтовували ідеї із залучення читачів, презентували країни Євросоюзу, використовуючи бібліотечні фонди, напрацьовували навички складання малого бібліографічного посібника з урахуванням вимог ДСТу з бібліографічного опису.
Роботи перевірялися і рецензувалися по електронній пошті. Кращі презентації літератури про країни ЄС викладено на блог ЦБС та сторінку ЦБС у Facebook.
Сподіваємося, новачки, що влилися у колектив ЦБС протягом останнього року, суттєво додадуть до загального потенціалу свого підрозділу і бібліотечної системи у цілому свій інтелектуальний багаж, працездатність, ентузіазм, небайдужість і віру у краще.
Бажаємо завжди прагнути до самовдосконалення!
заст. директора М.Ітрухіна і колектив “викладачів” - дистанційників

Немає коментарів:

Дописати коментар