15/04/20

Бібліотека-філія 26 представляє: П'єр Огюст Кот у вишивці


Художник П'єр Огюст Кот народився у південному французькому містечку. Рано почав вивчати живопис. Навчався в Паризькій Академії мистецтв. На своїх полотнах часто відтворював сюжети з міфології, також був портретистом. Художній витвір "Весна" (1870 р.) - одне з найвідоміших його полотен, яке справило сильне враження на учасників паризької виставки 1873 року і відразу було придбане в одну з приватних колекцій. І сьогодні картина зберігається в приватному зібранні у Франції.
Вважається, що за основу майстер узяв роман грецького поета, написаний близько 200 року нашої ери - "Дафніс і Хлоя". На полотні - двоє закоханих на гойдалках, юні, захоплені одне одним. Ніжність підкреслена легкою тканиною сукні дівчини, яка більше схожа на вуаль, молодим весняним листям, променями сонця, що проникають крізь гілля... Полотно залишає дуже повітряні, світлі почуття.
Наша «Весна» - це чудово виконана вишивка хрестиком, у техніці в два перехресних діагональних стібка. Ви також можете спробувати зробити такий шедевр.



Немає коментарів:

Дописати коментар