19/10/18

Козацька слава України

В історичному минулому України є героїчні, трагічні й щасливі сторінки. Було й таке неповторне і легендарне  явище, як Запорозька  Січ. Це про неї Микола Гоголь писав: «Так ось  вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі горді й дужі, як леви! Ось звідки розливається воля й козацтво на всю Україну».
Бібліотекарями філії №8 разом з учнями 8-х та 9-х класів 18 школи  був проведений диспут «Козацька слава України» до Дня українського козацтва. На захід запросили доктора історичних наук професора кафедри історії України ОДУ  ім. Мечникова Гончарука Т.Г. Він розширив знання учнів про історію українського козацтва, Запорозької Січі та її керманичів-гетьманів. Диспут пройшов цікаво та жваво.
 

Були представлені книги про українське козацтво. А у бібліотеці-філії №40 відбувся патріотичний променад, на який запросили читачів з 15-ї школи. Слухаючи про порядки січового лицарства, легенди про козаків, глибше знайомлячись з традиціями та звичаями українського козацтва, діти відчували гордість за минуле нашої Батьківщини. Також вони мали змогу проявити силу у змаганні «Перевага рук», спритність, кмітливість, уважність, відповідаючи на питання вікторині, та художні здібності у конкурсі «Намалюй вірного коня». Була представлена книжкова виставка за найцікавішими книжками про козацьку історію.


Немає коментарів:

Дописати коментар