03/10/18

Міжнародний день людей похилого віку

Міжнародний день людей похилого віку у всьому світі відзначається 1 жовтня. Свято було запроваджено Організацією Об’єднаних Націй, щоб привернути увагу людства до потреб старшого покоління. А також не забувати, що повага до старших – одна з головних людських цінностей.
Цей день - не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
Кожна родина має свої обереги, своїх берегинь, що бережуть рід від лиха, від усього злого.
Берегині обереги роду – це дідусі й бабусі – найстарші й наймудріші люди в роду. З давніх давен в сім’ях так велося: слово – порада старших, то був закон для дітей.
У дитячій бібліотеці-філії №10 бібліотекарі спільно з юними читачами та бібактивом вітали зі святом почесних гостей – представників Територіального центру соціального обслуговування та Ради ветеранів війни і праці Суворовського району. Вірші, пісні, гуморески, танок, квіти – щира вдячність за віддане тепло, доброту, трудові здобутки, життєву мудрість.
А гості: Козакова Н.І., Гренадьорова М.В., та Власюк Л.І. поділилися великим життєвим досвідом, продемонстрували свої таланти і улюблені захоплення. Діти майже побували на своєрідних «Бабусиних університетах», пройшлись стежками їхнього життя, оповитого цікавими життєвими бувальщинами.
Наприкінці дружньої бесіди зав. відділом Ірина Юзік навела дітям слова із Повчання князя Володимира Мономаха:» Старших шануйте, як батька, а молодих, як братів».


Немає коментарів:

Дописати коментар