11/10/18

«Хай хранить тебе Бог, Україно, ще на тисячі зоряних літ»

Ми живемо в прекрасному краї — Україні. Він славиться родючими землями з багатими врожаями, чудовою природою. Високі шпилі Карпат, їх букові ліси, родючі землі центральної України, уславлена Слобожанщина — це все наша країна.
У всі часи українцям були притаманні такі риси, як доброта, працелюбність, повага до інших людей, тяжіння до краси і духовності.
Славиться Україна і мелодійними піснями, величними походами славетних козаків та унікальними виробами народних майстрів.
А які красиві наші національні костюми! У волоссі дівчат майорять яскраві квіти та стрічки, а вишиваночки так і притягують погляд своєю яскравістю та вишуканістю.
А архітектура міст українських! Вона свідчить про високий рівень культури наших пращурів. Київ, Харків, Львів,наша красуня Одеса!
Хто не милувався Софією Київською і Золотими воротами княжого міста, Видубицьким монастирем и Києво-Печерською лаврою з Успенським собором, старовинним Подолом, швидкоплинним Борисфен-Дніпром? Все це духовні символи національної історії та культури, без яких не мислиться наша земля.
Оглядаючи з високості рідну землю, захоплюєшся її красою і величчю. Яка широчінь! Який простір! На півдні золотиться море золотої пшениці, на півночі багряніють червоною калиною ліси.
Патріотична панорама «Хай хранить тебе Бог, Україно, ще на тисячі зоряних літ» розпочалася у бібліотеці-філії №9 з уславлення рідної держави.

Юні читачі із 101 школи дізналися багато цікавих фактів проУкраїну Чи знаєте ви, що найглибша у світі станція метро знаходиться у Києві і має назву «Арсенальна». Вона проходить під землею на глибині 105 м.
А ще олешківські піски часто називають українською "Сахарою". Площа пісків, які розкинулися на території кількох районів Херсонської області, становить понад 160 тисяч гектарів, що робить їх найбільшою пустелею Європи. Олешківські піски добре видно з космосу.
Наша бібліотека має у своєму фонді численну кількість пізнавальних книг про рідну Батьківщину,чим і скористалися наші маленькі гості.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар