11/10/18

Доки буде Україна - будуть козаки.

У літопису нашої української землі є славний період козаччини, який тривав упродовж трьохсот років. Козацтво на запорозькій Січі стало організованою військовою силою. Вони боронили українські землі від нищівних набігів турецьких і татарських завойовників. Січовики були сміливими, дисциплінованими, витривалими. Вони загартовували себе у важкій, щоденній праці, в першу чергу, завдяки фізичним вправам. На Січі існував культ фізичної досконалості людини, тому весь вільний час козаки присвячували виконанню бойових вправ.
Окрім зброї, сили і вміння гарно битися, козаки мали ще одну перевагу – кмітливість та хитрість, що дозволяло їм захоплювати ворога зненацька й перемагати його.До речі, на Січі жили представники близько 20 різних національностей. Закони на Січі були досить жорстокими, а дисципліна суворою.
Особливо на Січі цінувалася свобода. Козаки обирали краще смерть, ніж ганебне рабство. У мирний час запорожці грали на музичних інструментах, співали пісень, танцювали та влаштовували показові бої на втіху собі та іншим.
Напередодні святкування дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці в дитячій бібліотеці - філії №10 відбулася зустріч п'ятикласників ОЗОШ 30 з генерал – майором Міжнародного Лицарського Ордену козацького братства ім. святого Миколая Чірковим О.П. та підполковником, кандидатом у майстри спорту України, тренером з спортивного хортингу – Буртненко С.В.
Хлопчики і дівчатка виявили глибоку шану і повагу до наших воїнів. Діти, приймаючи участь у конкурсах та змагання, довели, що виростуть добрими і сміливими, мужніми і надійними.
Шановні гості продемонстрували сильний характер, найкращі фізичні якості, а також переконали присутніх, що в їх жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків. Чірков О.П. звернувся до дітей: «У наші часи захисником Батьківщини може бути не лише людина – богатир, а й звичайні юнаки та дівчата. Але вони обов'язково повинні бути освіченими, здоровими, сильними і сміливими. Для цього ще з дитинства треба дбати про здоров'я, гарно вчитися, любити фізкультуру і спорт”.


Немає коментарів:

Дописати коментар