10/10/18

Літературні візитки

Я закоханий палко без міри
У небачену вроду твою
Все, що в серці натхненне і щире
Я тобі віддаю…
В. Симоненко
Мабуть найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, дзвінкоголосий спів пташок, запах і розмаїття квітів – усе це дорога серцю, ні з чим не зрівняна природа рідного краю.
У творчості багатьох українських поетів значне місце посідає тема оспівування рідної природи. В поезії П. Тичини, В. Сосюри, М. Рильського,
Л. Костенко природа – як музика. Тонка, ніжна, неповторна! Вічно мінлива і прекрасна. Вона завжди гармонує або контрастує з настроями, почуттями людини. Не випадково, як увертюрою опери, багато письменників свої поезії розпочинають барвистими описами картин рідної природи.
В осінній день, до бібліотеки №24 завітали гості з 110-ї школи. Їм було запропоновано підібрати вірші сучасних українських поетів. Читачі добре впоралися з завданням. Після розповіді бібліотекаря про українських поетів, учні з захопленням зачитували уривки з віршів, котрі вони підготували.


Немає коментарів:

Дописати коментар