01/10/18

Всеукраїнський день бібліотек

Символічно, що 30 вересня в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості) відзначається Всеукраїнський день бібліотек. А дарують людям вічну мудрість книг бібліотекарі. То як записано в стародавньому трактаті: «Воздамо дяку тому, хто допоміг нам легко пройти крізь складний лабіринт книг…»


Напередодні святкування Всеукраїнського дня бібліотек читачі та бібліотечні активісти дитячої бібліотеки №10 привітали своїх бібліотекарів зі святом. Щирі посмішки, веселий галас ,цікаві конкурси, несподівані сюрпризи, подарунки, квіти - справжня святкова атмосфера та приємний відпочинок. Хазяйки казкової країни Читай-місто подякували всім шанувальникам книги, а юним читачам побажали пам`ятати слова з «Повісті минулих літ», що книги – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості.

А в філіі 23 бібліотекарів чекав сюрприз. Учні 113 школи підготували незвичне поздоровлення до Всеукраінського дня бібліотек. Чому незвичне? А тому що перш ніж прийняти привітання, бібліотекарі повинні були підтвердити своє почесне звання - креативних, знаючих, веселих працівників. Наприкінці іх очікувала почесна нагорода... “Диплом про закінчення Інституту післядипломноі освіти при ОЗОШ113”, з присвоєнням кваліфікаціі "Працівник освіти та культури". Хлопці та дівчата дозволили гостям теж прийняти участь та підтримати господинь бібліотеки. Всі разом, і діти, і дорослі весело відповідали на питання.

На свято до філії 46 завітали найактивніші читачі з 69-ї школи. Бібліотекарі ознайомили дітей з новими книгами, а гості привітали їх з святом, читали вірші, співали пісень і, звичайно, пішли до дому з цікавими книжками.
 

До бібліотекарей філії 39 з привітаннями прийшли п'ятикласники 46-ї школи. Дітей чекали відео-екскурсія “Бібліотеки світу”, гра “Музей воскових читай-фігур” та гумористична вікторина “Веселий світ фольклора”.


Немає коментарів:

Дописати коментар