11/07/24

Відкриття персональної виставки графічних робіт «Vivat життя»

 8 липня 2024 р. в Арт-просторі Універсального читального залу (вул. Європейська (Катерининська), 67 відбулося відкриття персональної виставки графічних робіт «Vivat життя», живописця, графіка, книжкового ілюстратора, члена Національної спілки художників України та Національної спілки театральних діячів України, Народного художника України Миколи Миколайовича Прокопенка.

Яскравими джазовими композиціями відкрили виставку Катерина Савченко та Анастасія Ковальчук, студентки факультету мистецтва та дизайну Міжнародного гуманітарного університету.

Куратор виставки художник Григорій Вовк, змістовно представив та охарактеризував творчий шлях Миколи Прокопенка.

Василь Гончаров, Заслужений художник України під час своєї промови згадав студентські роки пана Миколи і зауважив, що він швидко працює і має свій сміливий стиль, а також висловив подяку митцю за творчі доробки.

Теплі слова про митця пролунали від гостей заходу художника Олега Дряміна та Людмила Фукі.

***

Народився Микола Прокопенко на Одещині. З 1964 по 1971 рр. Навчався у знаменитій «Грековці» (Одеський фаховий коледж ім. М.Б. Грекова). Потім продовжив навчання в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури України. Його творчість ні з чим не переплутаєш та завжди зачаровує глядача.

Микола Миколайович любить людей, дарує їм у своїх роботах радісне сприйняття кольору і бажає у своїх творах відтворювати приємні моменти людського життя. Через форму, колір і композицію на нас дивляться образи людей чи природи, які миттєво припадають до душі.

У 2015 р. за видатні заслуги у творчості присвоєно почесне звання Народний художник України. У м. Очакові відкритий музей ім. М.М. Прокопенка. Його роботи знаходяться в багатьох музеях України та світу.

Ласкаво запрошуємо до спілкування з чудовими творами Миколи Прокопенка, цікаво буде не тільки дорослим, а й дітям.

Виставка триматиме до 3 серпня 2024 р. Вхід вільний

 

Немає коментарів:

Дописати коментар